Foto: Rigspolitiet

Politirapporten: Bilist hoppede om på bagsædet

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Bilist uden kørekort og påvirket af sprit og narko forsøgte at gemme sig på bagsædet

En patrulje kørte i nat kl. 02.19 bagved en bil på Paludan Müllers Vej i Aarhus. Patruljen kunne se, at der sad to personer i bilen, én på førersædet og én på passagersædet. Men da patruljen lagde an til at ville standse bilen, kunne de se, at føreren af bilen krøb om på bagsædet, hvor han sad, da patruljen kiggede ind i bilen. Den 31-årige mand blev genkendt af en af betjentene, der vidste, at han ikke havde førerret, og desuden skønnede, at han var både beruset og narkopåvirket. Den 31-årige blev derfor både sigtet for spiritus- og narkokørsel og for kørsel uden førerret. Han blev kørt til politistationen for at få taget en blodprøve.

Fremstillinger i Retten i Aarhus

Kl. 12.00 fremstilles en 35-årig mand fra Georgien, der er azerbaijansk statsborger, der sigtes for tre tilfælde af butikstyverier i henholdsvis Aarhus, Skive og Esbjerg. Den 35-årige blev anholdt i går i butikken Normal i City Vest, hvor en butikschef havde set ham tage nogle varer fra en hylde og putte dem i sin taske. Da manden havde forladt butikken uden at betale for varerne, gik butikschefen efter ham og pågreb ham, hvorefter han kontaktede politiet, der tog manden med til lokalpolitistationen, der også ligger i City Vest. Her blev han genkendt af en lokalbetjent, der havde set hans billede i politiets interne systemer, i forbindelse med efterlysninger af gerningsmanden til to andre butikstyverier i Normal-butikker i henholdsvis Skive den 11. september og Esbjerg den 12. september.

Kl. 13.30 fremstilles en 20-årig mand fra Aarhus V, der sigtes for salg af narkotika. Manden blev i aftes kl. 18.25 standset i sin bil, hvor politiet fandt en mindre mængde hash. Betjentene besluttede derfor at ransage mandens bopæl på Rydevænget, hvor der blev fundet MDMA, hash og skunk, der var klargjort til videresalg. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

Ringet op af falske it-medarbejdere

En 55-årig mand fra Hadsten kontaktede i går politiet efter han ved 11.20-tiden var blevet ringet op af en engelsktalende mand, der udgav sig for at være fra Microsoft. Manden i telefonen fik den 55-årige mand til at åbne for sit webcam, og der blev blandt andet taget billede af den 55-årige, mens han holdt sig pas op foran sig. "Micorsoft-medarbejderen" fik også adgang til den 55-åriges bankkonti, men efter samtalen blev den 55-årige mistænkelig og fik lukket sin bankkonto. Der havde ikke umiddelbart været nogen aktivitet på hans konto.

Også en 75-årig mand fra Aarhus kontaktede politiet i går, fordi han en dag i sidste uge var blevet ringet op af en engelsktalende mand, der fik franarret penge fra den 75-årige ved at sælge ham et PC-program. Efterfølgende var der trukket flere beløb i euro fra mandens konto.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer bankoplysninger eller andre personlige oplysninger over telefonen. Virksomheder, banker og myndigheder vil aldrig bede om den type oplysninger over telefonen.

Færdsel

En patrulje standsede i går kl. 10.20 på Toldbodgade i Aarhus en bil, der var uindregistreret. Patruljen tog kontakt til den 19-årig mand, der virkede påvirket af narkotika og som også havde en klump hash på sig. Manden blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med på politistationen for at få taget en blodprøve.

I går kl. 15.55 skete der et færdseluheld i krydset Lystrupvej/Borresøvej i Risskov. En cyklist kom cyklende ad Lystrupvej og ville i lyskrydset svinge til venstre ad Borresøvej, da der skete sammenstød med en bus, der fortsatte ligeud af Lystrupvej. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

I morges kl. 05.27 skete der færdselsuheld ved motorvejsafkørsel 50 på Torshøjvej i Hørning. en 27-årig mand kørte ad afkørsel 50, hvorefter han ville svinge til venstre. Men i stedet for at svinge til venstre fortsatte bilen ligeud og ramte autoværnet. Årsagen kan muligvis have været noget oliespild, der var konstateret i området tidligere på morgenen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

I morges kl. 06.58 skete der et harmonikasammenstød på den Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Tilst-afkørslen. Tre biler kørte sammen, men der skete kun materiel skade.

Indbrud

Der er i det seneste døgn anmeldt fem indbrud i private hjem i Aarhus Kommune:

På Præstevangsvej i Hasle, Aarhus V begået mandag den 5/11 mellem kl. 07.05 og kl. 14.00

På Græsvangen i Tilst begået mandag den 5/11 mellem kl. 18.40 og kl. 18.45

På Klokkeblomstvej i Stavtrup, Viby J begået mandag den 5/11 mellem kl. 11.00 og kl. 19.30

På Klokkeblomstvej i Stavtrup, Viby J begået mandag den 5/11

På Lerhus Allé i Højbjerg begået mandag den 5/11 mellem kl. 12.30 og kl. 21.30

jr

Publiceret 06 November 2018 16:06

SENESTE TV