Øxenholt Foto

Gårdvagter går med gule veste efter ubehagelig episode

Gårdvagterne går med gule veste, og der er etableret gåbus til SFO'en for at skabe tryghed for børnene

Af
Jeppe Rafn

Onsdag i middagsfrikvarteret på Lystrup Skole blev en 10-årig skolepige fra 4. klasse antastet af en mand med elefanthue, der tog fat i hende og råbte "nu har jeg dig." Pigen fik revet sig fri af manden, som derefter løb væk.

Politiet sendte flere patruljer til skolen, men det er endnu ikke lykkedes at finde den mand, som med sin opførsel skabte stor utryghed.

Der er ro på

Dagen derpå oplyser skoleder Katja Uth til Lokalavisen, at hverdagen har genindfundet sig på Lystrup Skole.

"Pædagoger og lærere har talt med børnene her til morgen, og der er ro på børnene nu. Børnene på 4. årgang er naturligvis mere berørte, men de er også forholdsvis rolige. Jeg har set legende og glade børn forbi mit kontor, og det giver vi videre til forældrene, så de kan føle sig trygge, mens de er på arbejde," fortæller Katja Uth.

"Vi ser på episoden med stor alvor. Det er ikke en rar situation, men vi ved ikke mere om det til at kunne sige mere. Vi tager afsæt i politiets tilbagemelding til os om, at det er trygt at færdes til og fra skole," fortæller skolelederen.

Gåbus og gule veste

Lystrup Skole har alligevel sat et par tiltag i værk for at skabe ekstra tryghed i dag torsdag og fredag, inden børnene går på efterårsferie.

"Vi har iværksat en gåbus, når eleverne skal videre fra skole til klub og SFO. Og alle gårdvagterne bærer gule veste, så de er nemme at få øje på."

Skolen informerede allerede onsdag på skoleintra om epsisoden, og det har man fortsat med i dag, oplyser skolelederen.

Publiceret 11 October 2018 13:15

SENESTE TV