(ARKIV) Digteren Yahya Hassan, den 31. januar 2014. Den kendte digter Yahya Hassan blev mandag anholdt, efter at han havde lagt et billede op på Twitter, hvor han stod med et skydevåben. Allerede tirsdag skrev Østjyllands Politi i sin døgnrapport, at man havde anholdt en 22-årig mand i Aarhus V for våben- og narkobesiddelse.. Det skriver Ritzau, lørdag den 13. januar 2018.. (Foto: Johan Gadegaard/Scanpix 2018)

Yahya Hassan. Foto: Johan Gadegaard / Ritzau Scanpix

Yahya Hassan tiltalt for 40 kriminelle forhold

Har siddet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at en 23-årig mand fra Aarhus V netop er blevet tiltalt for i alt 40 kriminelle forhold begået flere steder i landet.

Den 23-årige mand er den kendte digter Yahya Hassan, der tidligere er straffet og har siddet i fængsel. Det bekræfter Yahya Hassans forsvarer overfor Ritzau.

Han er blandt andet tiltalt for at have brudt ind og stjålet en bil fra et ægtepar i Roslev og for at have truet en kvinde på livet under et ophold på Hotel Royal i Aarhus.

Yahya Hasasan har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling siden 16. juli i år. Her blev han fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for dagen forinden at have stukket ud efter en bekendt med en knust flaske og truet ham på livet.

Ved denne episode hoppede han op på en bil og blottede sig, så man kunne se hans kønsdele.

Den kriminelle digter er tiltalt for 40 forhold, herunder flere tilfælde af vold, trusler og for gentagne gange at have kontaktet en kvinde, som han har et tilhold mod.

"Forholdene er primært begået i Østjylland, men enkelte af dem stammer fra andre politikredse. Vi har samlet sagerne i ét sagskompleks i Østjyllands Politi, fordi den tiltalte som udgangspunkt har krav på en samlet afgørelse," siger Østjyllands Politis anklager Tanja Fogt.

Retssagen er berammet til to dage i oktober i Retten i Aarhus.

Publiceret 24 September 2018 08:47

SENESTE TV