Foto: Rigspolitiet

Politirapporten: Halskniv, peberspray og kokainposer i ung mands bil

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En patrulje fra Østjyllands Politi fandt flere ulovlige ting i bilen hos en 18-årig mand, som de standsede i går kl. 17.09 på Rosenhøj Bakke i Viby. Ved gearstangen lå en halskniv (en kniv man kan hænge om halsen), en peberspray og kokain gemt i seks poser. Den 18-årige blev derfor sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, for at bryde knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer.

Falsk Microsoft-medarbejder lokkede oplysninger ud af 77-årig

En 77-årig kvinde fra Hasselager anmeldte i går, at hun for en uge siden blev snydt af en engelsktalende kvinde, der ringede og udgav sig for at være fra Microsoft. Efter en længere samtale var det lykkedes kvinden at overbevise den 77-årige om, at hendes computer var blevet hacket, og at den ”flinke” kvinde ville hjælpe hende. Derfor sendte den 77-årige til sidst sine private oplysninger – både fra visakort, pas og kørekort. Efter nogle dage kom den 77-årige i tvivl om ægtheden af den engelsktalende kvindes historie og tjekkede efter med sin bank. Banken kunne fortælle, at der var blevet hævet flere tusinde kroner.

Østjyllands Politi anbefaler, at man er på vagt, hvis man får et lignende opkald. Det er usandsynligt, at virksomheder og myndigheder henvender sig over telefonen og beder om private oplysninger. Derfor anbefaler Østjyllands Politi, at man blot lægger røret på og under ingen omstændigheder giver fremmede adgang til personlige oplysninger, der kan misbruges.

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 7.21 på P.O. Pedersens Vej i Aarhus N. Her påkørte en 57-årig mandlig bilist en 54-årig mand på cykel, da de begge kørte i en rundkørsel. Cyklisten kom umiddelbart lettere til skade og blev kørt med ambulance til tjek på skadestuen. Den 57-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 22-årig mand blev i går kl. 10.52 sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset i bil på Vilhelm Becks Vej i Viby J.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ét indbrud i privat beboelse i Aarhus Kommune:

    På Agernvej i Beder begået mellem mandag 7/9 kl. 18.00 og onsdag d. 19/9 kl. 13.20

jr

Publiceret 20 September 2018 20:08

SENESTE TV