Arkivfoto.

Blotter i Mindeparken: Sad ved springvandet og viste kønsdele

Politiet leder efter en blotter, som mandag var på spil i Mindeparken i Aarhus

Østjyllands Politi fik mandag klokken 16.29 en anmeldelse om en mand, der sad ved springvandet i Mindeparken med blottede kønsdele. Det oplyser politiet i døgnrapporten.

Politiet har endnu ikke fundet frem til den mandlige blotter og søger derfor efter vidner, der har set manden. Det er dog et noget sparsomt signalement, som politiet har. Ifølge anmeldelsen var manden iført grå trøje og blå jeans, og så bar han en kasket.

Kan man hjælpe politiet i sagen, bedes man kontakte det på telefon 114.

Døgnet i øvrigt

Butikstyve afsløret

To 16-årige butikstyve blev mandag klokken 17.45 tilbageholdt af en vagt i Magasin og efterfølgende sigtet for tyveri af to parfumer til en værdi af 790 kroner.

Færdsel

Der skete et mindre færdselsuheld mandag klokken 11.59 i krydset Viborgvej/Runevej i Aarhus V. En 29-årig kvinde holdt tilbage for en modkørende venstresvingende ladvogn, da hun blev påkørt af en 27-årig mand. Det skete mindre materielskade og umiddelbart ingen personskade. Manden blev sigtet for ikke at have holdt afstand til den forankørende.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Aarhus Kommune:

    På Finsensgade i Aarhus begået mellem søndag d. 9.9. kl. 19.00 og mandag d. 10.9. kl. 08.30.

    På Mageltornvej i Risskov begået mandag d. 10.9. mellem kl. 08.00-13.40.

    På Skovvangsvej i Aarhus begået mandag d. 10.9. mellem kl. 08.25-18.23.

    På Stockholmsgade i Aarhus begået mandag d. 10.9. mellem kl. 19.30-19.35.

jwh

Publiceret 11 September 2018 17:50

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.