Flere skraldespande blev mandag sat i brand på Gl. Frederiksborgvej, oplyser politiet. Arkivfoto

Politirapporten: Familie måtte flygte ud af hus i flammer

Brand i hus, cykeltyv med hash og butikstyveri. Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport for Aarhus

Der udbrød søndag eftermiddag brand i et hus på Sigridsvej i Brabrand. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

klokken 13.38 fik politiet anmeldelsen. En familie kom heldigvis uskadt ud af huset, og ingen kom til skade ved branden. Ilden fik dog godt fat i huset, som endte med at få store brandskader, oplyser politiet.

Branden opstod formentligt ved en stikkontakt, som en maskine var koblet til.

Døgnets øvrige hændelser

30-årig mand med hash i lommen anholdt for cykeltyveri

En opmærksom vagt ledte i nat politiet til en formodet cykeltyv i Frichsparken i Åbyhøj. Vagten opdagede, at en mistænkelig person gik og stillede nogle parkerede cykler frem. Han ringede derfor til politiet, der sendte en hundepatrulje til stedet.

Betjentene søgte rundt i området og stødte efter kort tid på en 30-årig mand, der kørte rundt på Valhalvej på en mountainbike. Han havde svært ved at forklare, hvad han lavede på det tidspunkt i området, og hvor han havde cyklen fra. Vagten genkendte ham, som manden, der havde stillet cykler frem, og den 30-årige blev sigtet for cykeltyveri. Da han blev visiteret, fandt betjentene en klump hash, som han også blev sigtet for at besidde.

Mand med stjålet laks svinede betjente til

En 52-årig mand var særdeles aggressiv, da han i går kl. 17.18 blev tilbageholdt efter et tyveri i Føtex i Guldsmedgade i Aarhus C. En vagt havde set manden tage øl, chips og en pakke røget laks i butikken, hvorefter han gik ud uden at betale. Uden for butikken holdt vagten den meget hidsige mand tilbage, indtil politiet kom frem. Tilstedeværelsen af ordensmagten fik dog ikke den 52-årige til at slappe af. Under hele turen ind til politistationen svinede han gentagne gange betjentene til, hvilket fik dem til at sigte ham for at fornærme politiet. Derudover blev han sigtet for butikstyveri.

Indbrud

På Haslevangsvej i Hasle begået mellem lørdag d. 8/9 kl. 11.00 og søndag d. 9/9 kl. 15.00

jwh

Publiceret 10 September 2018 20:45

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.