Mand sigtet for at køre pirat-taxa: Fortalte politiet en noget opfindsom forklaring

En 22-årig mand blev natten til søndag taget i færd med at køre pirat-taxakørsel

En 22-årig mand blev natten til søndag sigtet for at køre pirattaxa, da han blev opdaget af en patrulje i krydset Hasle Ringvej/Randersvej i Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Politiet i Aarhus er særligt opmærksomme på pirattaxakørsel for tiden og har tidligere været ud med flere advarsler til borgerne mod at lade sig friste af pirattaxa. Især under den netop overståede festuge blev flere aarhusianere snydt for store kontantbeløb, efter de havde sat sig ind i en pirattaxa.

Derfor var det også et par opmærksomme betjente, der omkring klokken 2.00 natten til søndag spottede en mistænkelig bil, der holdt ind til siden.

Manden bag rattet forklarede betjentene, at bilen havde haft lidt motorproblemer, og at han derfor var blevet nødt til at holde ind til siden midt i det hele. Patruljen kunne dog ikke konstatere nogen problemer med bilen. Da de spurgte, hvem passageren på forsædet var, forklarede den 22-årige fører, at det var hans gamle dansklærer, som han tilfældigvis havde mødt og nu kørte hjem for at gøre en god gerning.

Pudsigt nok havde passageren og føreren forskellige svar på, hvor og hvornår de havde været lærer og elev, og til sidst måtte passageren erkende, at han ikke kendte føreren. Tværtimod havde de netop mødt hinanden, da den 22-årige havde holdt ind til siden og spurgt, om han ville have et lift. De havde ikke nået at aftale et beløb for kørslen.

"Ud fra betjentenes observationer og de to mænds forklaringer blev den 22-årige sigtet for at køre taxakørsel i en privat bil," skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 10 September 2018 19:28

SENESTE TV