Teknikere fra politiet på gerningsstedet søndag aften.

Teknikere fra politiet på gerningsstedet søndag aften. Øxenholt Foto

Knivdrab i Aarhus: Far til flere mindreårige børn benægter drab på sin ekskone

35-årig mand nægter drab på sin ekskone, der søndag blev dræbt med flere knivstik

Af
Jeppe Rafn

Opdateret klokken 17:22

En 35-årig mand nægter sig skyldig i drabet på sin 30-årige ekskone, der søndag sidst på eftermiddagen blev dræbt i sin lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V.

Det kom frem ved dagens grundlovsforhør, hvor den 35-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen.

Drabet blev anmeldt søndag klokken 17.58 som et muligt knivstikkeri. Flere patruljer rykkede ud på stedet, hvor den 30-årige kvindelige beboer blev fundet livløs. Hun var blevet stukket flere gange med kniv og blev kort tid efter erklæret død.

Omtrent på samme tidspunkt, søndag klokken 18.08, blev den 35-årige mand anholdt. Tidspunktet for anholdelsen kom frem ved dagens grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor han stod sigtet for drab på sin ekskone. Retsmødet blev holdt for lukkede døre, men inden dørene blev lukket, nægtede forsvarsadvokat Mikkel Nielsen sin klient skyldig.

Den drabssigtede 35-årige mand var rolig og virkede fattet ved dagens grundlovsforhør, som han ankom til ledsaget af to bevæbnede betjente. Inden selve grundlovsforhøret sad han udenfor retssalen og talte på fremmedsprog med tolken, som var den kendte politiker, tyrkiskfødte Hûseyin Arac. Den sigtede skulle også lige bruge fem minutter sammen med sin forsvarer Mikkel Nielsen, inden grundlovsforhøret kunne gå i gang med lidt forsinkelse.

Den sigtede var iklædt en blå heldragt og hilste pænt på de fremmødte pressefolk, da han kom ind i retssalen. Forsvareren gav ham et glas vand, som han sagde 'tusind tak' for på dansk med accent. Herefter blev sigtelsen læs højt af dommeren, mens tolken oversatte for den sigtede.

Østjyllands Politis anklager Jhin Lee fremlagde sigtelsen, som lød på manddrab begået i en lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej søndag 9. september inden klokken 18. Anklageren anmodede derefter om at få lukket dørene ad hensyn til efterforskningen af sagen.

"Det er en særdeles alvorlig sag, der er i sin helt tidlige fase. Der skal afhøres vidner, og måske skal nogle telefoner undersøges," begrundede anklager Jhin Lee sin anmodning om dørlukning, som hverken de fremmødte pressefolk eller forsvareren havde indvendinger mod.

Anklageren fik også medhold i sin ønske om navneforbud med henvisning til, at den sigtede har flere mindreårige børn, som ville blive unødigt krænket, hvis deres fars navn kommer frem.

Publiceret 10 September 2018 11:54

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.