Foto: Rigspolitiet

Kokain, tis, trusler og tilfældig vold: Travl nat for politiet i Aarhus

Mange sager i nattelivet trods massiv tilstedeværelse af politi

Af
Jeppe Rafn

Den sidste lørdag i Aarhus Festuge blev en ualmindelig travl aften og nat for Østjyllands Politi.

Som omtalt i en anden artikel måtte politiet i de sene nattetimer flere gange rykke ud til natklubberne Train og Kupé, hvor kraftigt alkoholpåvirkede mænd ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt.

Derudover har der umiddelbart været yderligere en håndfuld sager med yngre mænd, der blandt andet på grund af for meget alkohol har fået sager på halsen.

"Vi har været massivt til stede i nattelivet og har gået rundt og sat en dæmper på tingene. Det har haft en effekt. Jeg tror, vi har imødekommet endnu flere sager," siger Østjyllands Politis vagtchef Flemming Vindstrup Lau til Lokalavisen.

Herunder er de forskellige sager, som de fremstilles i Østjyllands Politis døgnrapport:

Lørdag klokken 19:08 på Banegårdspladsen blev en 67-årig mand slået flere gange i ansigtet med en knyttet hånd af en 32-årig mand. Den 32-årige er sigtet og løsladt efter afhøring. Umiddelbart ingen årsag til overfaldet.

Søndag kl. 00.30 bemærkede en gående politipatrulje to unge mænd på 22 og 27 år, der stod på en trappe i Mathilde Fibigers Have. Den var begge i færd med at sniffe kokain fra overfladen på en telefon. Ved en efterfølgende visitation blev den 22-årige endvidere fundet i besiddelse af 0,54 gram kokain, der blev beslaglagt. Begge sigtet og løsladt.

Søndag kl. 00.53 i Kannikegade blev en 25-årig spirituspåvirket mand sigtet for at tisse op ad en mur, hvorved en patrulje rettede henvendelse og sigtede manden for forholdet. Dette affødte, at den 25-årige både truede politipersonalet og fremsatte flere fornærmende udtalelser. Patruljen foretog anholdelse, og den 25-årige blev indbragt til politigården og henlagt i detentionen. Han er sigtet trusler om vold mod nogen i offentlig tjeneste, fornærmelig tiltale mod polititjenestemand samt overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen.

Søndag kl. 03.17 optrådte en 22-årig mand voldeligt og højrøstet på Hornsleth Bar i Klostergade i. Han blev tilbageholdt af personalet, som overdrog ham til politiet. Grundet hans spirituspåvirkethed og adfærd blev han anholdt og overnattede i detentionen.

Søndag kl. 04.20 blev en 20-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, idet han ud for Hornsleth Bar i Klostergade havde en adfærd, som gjorde, at politiet bortviste ham fra stedet. Dette nægtede han trods gentagne opfordringer, hvorfor han blev sigtet for forholdet og indbragt til overnatning i detentionen grundet sin spirituspåvirkethed.

Publiceret 09 September 2018 11:51

SENESTE TV