Foto: Rigspolitiet

Kokain, tis, trusler og tilfældig vold: Travl nat for politiet i Aarhus

Mange sager i nattelivet trods massiv tilstedeværelse af politi

Af
Jeppe Rafn

Den sidste lørdag i Aarhus Festuge blev en ualmindelig travl aften og nat for Østjyllands Politi.

Som omtalt i en anden artikel måtte politiet i de sene nattetimer flere gange rykke ud til natklubberne Train og Kupé, hvor kraftigt alkoholpåvirkede mænd ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt.

Derudover har der umiddelbart været yderligere en håndfuld sager med yngre mænd, der blandt andet på grund af for meget alkohol har fået sager på halsen.

"Vi har været massivt til stede i nattelivet og har gået rundt og sat en dæmper på tingene. Det har haft en effekt. Jeg tror, vi har imødekommet endnu flere sager," siger Østjyllands Politis vagtchef Flemming Vindstrup Lau til Lokalavisen.

Herunder er de forskellige sager, som de fremstilles i Østjyllands Politis døgnrapport:

Lørdag klokken 19:08 på Banegårdspladsen blev en 67-årig mand slået flere gange i ansigtet med en knyttet hånd af en 32-årig mand. Den 32-årige er sigtet og løsladt efter afhøring. Umiddelbart ingen årsag til overfaldet.

Søndag kl. 00.30 bemærkede en gående politipatrulje to unge mænd på 22 og 27 år, der stod på en trappe i Mathilde Fibigers Have. Den var begge i færd med at sniffe kokain fra overfladen på en telefon. Ved en efterfølgende visitation blev den 22-årige endvidere fundet i besiddelse af 0,54 gram kokain, der blev beslaglagt. Begge sigtet og løsladt.

Søndag kl. 00.53 i Kannikegade blev en 25-årig spirituspåvirket mand sigtet for at tisse op ad en mur, hvorved en patrulje rettede henvendelse og sigtede manden for forholdet. Dette affødte, at den 25-årige både truede politipersonalet og fremsatte flere fornærmende udtalelser. Patruljen foretog anholdelse, og den 25-årige blev indbragt til politigården og henlagt i detentionen. Han er sigtet trusler om vold mod nogen i offentlig tjeneste, fornærmelig tiltale mod polititjenestemand samt overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen.

Søndag kl. 03.17 optrådte en 22-årig mand voldeligt og højrøstet på Hornsleth Bar i Klostergade i. Han blev tilbageholdt af personalet, som overdrog ham til politiet. Grundet hans spirituspåvirkethed og adfærd blev han anholdt og overnattede i detentionen.

Søndag kl. 04.20 blev en 20-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, idet han ud for Hornsleth Bar i Klostergade havde en adfærd, som gjorde, at politiet bortviste ham fra stedet. Dette nægtede han trods gentagne opfordringer, hvorfor han blev sigtet for forholdet og indbragt til overnatning i detentionen grundet sin spirituspåvirkethed.

Publiceret 09 September 2018 11:51

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.