Foto: Rigspolitiet

Pas på pirattaxaer: 27-årigs Dankort misbrugt for 22.000 kroner

Østjyllands Politi fortsætter med at advare mod brugen af pirattaxaer

Tidligere på ugen var Østjyllands Politi ude at advare borgerne i Aarhus om brugen af pirattaxaer i festugen. Det skete efter, at to mænd i weekenden var blevet snydt af en pirattaxa, hvor den ene var blevet svindlet for 40.000 kroner. Siden er der kommet to nye anmeldelser, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En 23-årig mand har netop anmeldt, at han sidste fredag morgen mellem klokken 4.20 og klokken 5.00 havde fået kørelejlighed med to mænd hjem fra byen. På vej mod Risskov havde de to holdt ind på tankstationen Uno-X på Søren Frichs Vej, hvor den 23-årige skulle betale for benzinen. Her blev pinkoden sandsynligvis afluret, og da de kom til destinationen lykkedes de med at franarre ham dankortet.

"Her bød mændene op til tyrkisk dans og fik fisket dankortet fra ham, uden han bemærkede det. Efterfølgende opdagede han, at nogen havde forsøgt at misbruge det, dog uden held," oplyser Østjyllands Politi.

Gerningsmændene beskrives som:

A

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 20-25 år

  Ca. 180 cm

  Kraftig af bygning/tyk

  Krøllet, mørkt hår

  Afslappet tøj (dog ikke joggingtøj)

  Snakkede dansk, ifølge anmelder med "ghettoaccent"

  Kørte en sort personbil

B

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 20-25 år

  Ca. 180 cm

  Slank

  Kort, mørkt hår

  Nogenlunde samme påklædning som A

  Snakkede dansk, ifølge anmelder med "ghettoaccent"

Derudover har en 27-årig anmeldt, at også han er blevet snydt på vej hjem fra byen. Søndag nat mellem kl. 3.10 og kl. 4.00 var han blevet tilbudt et lift, som han tog imod. Også her ville piratchaufføren forbi en tankstation og tanke benzin på den 27-åriges regning. Dagen efter opdagede han, at alle hans kort var væk, og at et af kortene var blevet misbrugt for 22.000 kroner. Her beskrives gerningsmanden som:

  Ca. 20-25 år

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 180 cm.

  Groft skæg/skægstubbe

  Iført mørk hættetrøje eller lign. og mørk kasket

  Talte dansk, ifølge anmelder med "indvandreraccent"

  Kørte i mørk bil

"Østjyllands Politi advarer mod pirattaxaer og anbefaler, at man enten kører med en autoriseret taxa eller finder en anden sikker måde at transportere sig på. Han man oplysninger, der kan være relevante for politiet, kan man kontakte Østjyllands Politi på 114," skriver politiet i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 07 September 2018 11:19

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.