Foto: Rigspolitiet

Pas på pirattaxaer: 27-årigs Dankort misbrugt for 22.000 kroner

Østjyllands Politi fortsætter med at advare mod brugen af pirattaxaer

Tidligere på ugen var Østjyllands Politi ude at advare borgerne i Aarhus om brugen af pirattaxaer i festugen. Det skete efter, at to mænd i weekenden var blevet snydt af en pirattaxa, hvor den ene var blevet svindlet for 40.000 kroner. Siden er der kommet to nye anmeldelser, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En 23-årig mand har netop anmeldt, at han sidste fredag morgen mellem klokken 4.20 og klokken 5.00 havde fået kørelejlighed med to mænd hjem fra byen. På vej mod Risskov havde de to holdt ind på tankstationen Uno-X på Søren Frichs Vej, hvor den 23-årige skulle betale for benzinen. Her blev pinkoden sandsynligvis afluret, og da de kom til destinationen lykkedes de med at franarre ham dankortet.

"Her bød mændene op til tyrkisk dans og fik fisket dankortet fra ham, uden han bemærkede det. Efterfølgende opdagede han, at nogen havde forsøgt at misbruge det, dog uden held," oplyser Østjyllands Politi.

Gerningsmændene beskrives som:

A

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 20-25 år

  Ca. 180 cm

  Kraftig af bygning/tyk

  Krøllet, mørkt hår

  Afslappet tøj (dog ikke joggingtøj)

  Snakkede dansk, ifølge anmelder med "ghettoaccent"

  Kørte en sort personbil

B

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 20-25 år

  Ca. 180 cm

  Slank

  Kort, mørkt hår

  Nogenlunde samme påklædning som A

  Snakkede dansk, ifølge anmelder med "ghettoaccent"

Derudover har en 27-årig anmeldt, at også han er blevet snydt på vej hjem fra byen. Søndag nat mellem kl. 3.10 og kl. 4.00 var han blevet tilbudt et lift, som han tog imod. Også her ville piratchaufføren forbi en tankstation og tanke benzin på den 27-åriges regning. Dagen efter opdagede han, at alle hans kort var væk, og at et af kortene var blevet misbrugt for 22.000 kroner. Her beskrives gerningsmanden som:

  Ca. 20-25 år

  Mellemøstligt udseende

  Ca. 180 cm.

  Groft skæg/skægstubbe

  Iført mørk hættetrøje eller lign. og mørk kasket

  Talte dansk, ifølge anmelder med "indvandreraccent"

  Kørte i mørk bil

"Østjyllands Politi advarer mod pirattaxaer og anbefaler, at man enten kører med en autoriseret taxa eller finder en anden sikker måde at transportere sig på. Han man oplysninger, der kan være relevante for politiet, kan man kontakte Østjyllands Politi på 114," skriver politiet i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 07 September 2018 11:19

SENESTE TV