Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dreng og mand dømt for over 40 lovbrud:

Tæskede taxa-chauffør, jagtede traktorfører med kniv og jernrør

En dreng på 17 år er sammen med en mand på 23 år blevet idømt fængselsstraffe for over 40 forskellige kriminelle forhold begået de sidste måneder på Djursland

En dreng på 17 og en mand på 23 år er nu blevet idømt henholdsvis halvandet og et års fængsel for over 40 forskellige kriminelle forhold begået de sidste måneder på Djursland. Blandt andet blev de dømt for at tæske en taxachauffør og jagte en traktorfører hen over en mark med knive og jernrør. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Drengen og manden er særdeles kendte af politiet. Deres seneste sigtelser fik de den 16. maj, da duoen gik ind i Dagli'Brugsen i Trustrup, afledte ekspedienten og stjal penge fra kassen. Herefter løb de ud i en bil og stak af fra stedet. På Kærbyvej i Kolind blev de så trætte af at køre bag en traktor, at de bevidst kørte ind i den, spærrede vejen for den og truede traktorføreren, så han måtte flygte i traktoren ud over en mark. Det holdt dog ikke de to mænd tilbage, der kørte efter i bil hen over marken. Til sidst tog de en kniv og et jernrør for at banke og stikke traktorføreren, der dog nåede at køre væk.

En betjent genkendte de to mænd på en overvågningsvideo i Brugsen, hvor de havde stjålet penge, og begge blev derfor anholdt dagen efter og varetægtsfængslet frem til dommen i sidste uge.

Fældet af notesbog

Få uger inden episoden i Kolind blev begge anholdt på en vej i Pindstrup, hvor en patrulje standsede den bil, de bogstavelig talt slingrede rundt i. Den 23-årige bag rattet var påvirket af narko, havde ikke noget kørekort, og begge råbte ukvemsord efter betjentene, der måtte lægge de to mænd i håndjern. I bilen fandt patruljen et par PH-lamper, der stammede fra et indbrud, og en notesbog med 13 adresser på huse i Ebeltoft. Adresserne var huse, der var til salg, og ved flere af adresserne var der noteret ”PH”.

I retten nægtede den 23-årige at have haft til hensigt at begå indbrud på adresserne i bogen, men retten fandt det bevist, at det var derfor, han havde skrevet dem ned.

Da der efter anholdelsen i Pindstrup ikke var juridisk grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd, blev begge løsladt, efter de var blevet afhørt og sigtet. Der gik dog kun få timer, inden de på ny begik kriminalitet. Den 23-årige valgte at tage en taxa hjem fra politistationen. Fremme på destinationen i Pindstrup nægtede han at betale og hentede i stedet sin 17-årige ven og et slagvåben, hvorefter mændene i fællesskab tæskede taxachaufføren og truede med at dræbe ham.

Ud over at blive dømt for grov vold, trusler på livet og forsøg på grov vold blev begge dømt for flere tilfælde af indbrud og indbrudsforsøg. Derudover blev de dømt for besiddelse af våben og stoffer, for færdselsforseelser og for flere gange at have fornærmet og truet betjente i forbindelse med anholdelserne.

Begge erkendte nogle enkelte af de forhold, der gav den 17-årige et års fængsel og den 23-årige halvandet års fængsel.

De udbad sig begge betænkningstid i forhold til at anke.

jwh

Publiceret 06 September 2018 11:26

SENESTE TV