Arkivfoto.

Politiet advarer:

Pas på pirattaxaer under Aarhus Festuge

To tilfælde af ulovlige taxa-ture under festugen for politiet til at komme med en advarsel

Østjyllands Politi advarer i en pressemeddelelse imod, at festuge-gæsterne i Aarhus benytter pirattaxaer, når de skal rundt i byen.

Foreløbigt har politiet kendskab til to tilfælde, hvor borgere har fået kørelejlighed af en pirattaxa og i den forbindelse er blevet snydt.

Episoderne fandt sted i weekenden, hvor to mænd på henholdsvis 28 og 32 år tog en såkaldt pirattaxa hjem fra midtbyen under festugen. Begge fik stjålet deres dankort, og det ene kort blev efterfølgende misbrugt for 40.000 kroner, før bedrageriet blev opdaget.

Kig efter taxa-symbolet

"Vi ved fra tidligere år, at pirattaxachauffører udnytter festugen til at begå kriminalitet, fordi der er mange mennesker i byen, og mange der skal fragtes hjem ud på de sene nattetimer. Derfor opfordrer vi borgerne til at tænke sig godt om, og at de ikke lader sig friste af en tilsyneladende nem kørelejlighed. Det kan nemlig vise sig at blive rigtig dyrt," siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard i pressemeddelelsen.

Han anbefaler, at man sikrer sig, at det er en autoriseret taxa, man kører med, ved at kigge efter taxa-symbolet på bilen. Er man i tvivl, bør man ikke køre med, lyder det i advarslen.

"Det kan ende rigtig galt, hvis man kører med nogen, man ikke kender. Vi har for eksempel tidligere set, at borgere er blevet overfaldet under en tur i en pirattaxa eller truet til at udlevere sine værdier. Det er ikke risikoen værd," fortsætter Gert Bisgaard, der beder om, at man takker nej og i stedet ringer 114 og fortæller om det.

I Danmark er det kun ulovligt at tjene penge ved at køre pirattaxa. Det er ikke ulovligt at være kunde, men som de to nylige eksempler bekræfter, kan der være en risiko for både bedrageri og overfald, hvis man vælger en pirattaxa frem for en autoriseret taxa.

jwh

Publiceret 05 September 2018 08:15

SENESTE TV