Foto: ØXENHOLT FOTO

Umuligt at redde brændende villa: Heldigt, at den ikke spredte sig til nabohuset

Ilden havde for godt fat, til at brandvæsnet kunne redde en træ-villa i Spørring. Det fortæller indsatsleder Bjørn Christensen og oplyser, at nærmest hele villaen er udbrændt

Af
Jonas Wrede Hansen

Kort før klokken 19 kom de sidste brandmænd fra Østjyllands Brandvæsen tilbage til stationen, efter de siden klokken 14 havde kæmpet mod ilden ved en voldsom villabrand i Spørring ved Trige. I alt var 20 brandmænd fra stationen til stede ved den voldsomme brand, som hærgede en villa i Mosegårdsparken.

Det oplyser indsatsleder Bjørn Christensen fra Østjyllands Brandvæsen til Lokalavisen Aarhus og fortæller samtidig, at det var umuligt for brandmændene at redde villaen.

"Vi får meldingen cirka klokken 14, hvor vi på vej derud får at vide, at det brænder voldsomt. Da vi kommer ud til villaen, bliver vi mødt af et fuldstændig overtændt hus, som er en villa i to plan, der er bygget i træ," siger Bjørn Christensen til Lokalavisen Aarhus.

Heldig med vindretningen

Og lige præcis hustypen gjorde ikke arbejdet særlig let for brandmændene, som ifølge indsatslederen kun kunne sørge for, at branden ikke udviklede sig yderligere.

"Vi har gjort det så godt, vi kunne. Når det brænder så voldsomt, er det ikke muligt at redde villaen. Vi koncentrerede os kun om, at ilden ikke spredte sig til nabohusene. Vi havde heldet med os. Huset stod på et hjørne, hvor der ikke var noget beboelse på den side, hvor vinden blæste hen mod. Havde vinden havde stået den anden vej, så have vi haft et problem med nabohuset," fortæller Bjørn Christensen, der desuden kan fortælle, at hele græsplænen udbrændte, selvom den de seneste dage havde fået en del regnvand.

Det samme gjorde huset, hvor der ikke er meget tilbage.

"Det hele er brændt. Der står nogle vægge og en enkelt facade tilbage, men alt er udbrændt indenvendigt," fortæller indsatslederen.

Heldigt var ingen til stede i villaen, da branden brød ud, og ingen er kommet til skade i forbindelse med flammerne.

Publiceret 17 August 2018 19:30

SENESTE TV