Modelfoto

Modelfoto

Politirapporten: Kvinde anholdt for spritkørsel ved hospital

Uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport

En 57-årig kvindelig bilist blev torsdag klokken 14.51 tilbageholdt ved Aarhus Universitetshospital i Skejby af et vidne, der tilkaldte politiet. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Vidnet havde observeret, at den 57-årige kørte meget usikkert og slingrende. Der var mistanke til, at hun kunne være påvirket, oplyses det i døgnrapporten.

Politiet ankom til stedet, hvor den 57-årige kvinde medvirkede i en alkometertest, som betød, at kvinden blev anholdt og kørt til stationen for at få udtaget en blodprøve.

Døgnets øvrige hændelser

Cykeltyv taget med boltsaks under armen

En 22-årig mand blev i går 16.36 sigtet af politiet, da han forsøgte at stjæle en cykel ved Banegårdspladsen i Aarhus. Her havde et vidne set den 22-åriges forsøg med at klippe en cykellås op med en boltsaks.

Da en politipatrulje ankom til stedet, kunne de konstatere, at den 22-årige mand stadig var i besiddelse af boltsaksen, der lå i en pose. Han blev derfor sigtet for forsøg på cykeltyveri, hvilket han erkendte. Den 22-årige blev ikke anholdt til sagen, men vil senere høre mere fra politiet, idet han fortsat er sigtet.

54-årig sigtet for besiddelse af hash

Specialpatruljen i Østjyllands Politi fik i går et tip om, at der blev solgt hash fra en adresse i Aarhus N. En patrulje mødte derfor op for at tale med hjemmets beboer. Han, en 54-årig mand, blev sigtet for besiddelse af hash, da der blev fundet 7,23 gram. Han erkendte, at det var hans hash, og de 7,23 gram blev konfiskeret af politiet.

Færdsel

Ifølge et vidne kørte en 43-årig mandlig bilist i går kl. 08.50 meget usikkert på en strækning fra Solbjerg til Odder. Bilisten påkørte vejskilte og vejchikaner og endte med at køre i grøften ved Rådhusgade i Odder. Bilisten havde formentlig fået et ildebefindende, men for at udelukke mistanke om spirituskørsel blev han taget med på stationen for at få udtaget en blodprøve.

En 53-årig kvindelig fodgænger blev i går kl. 08.16 påkørt af en 42-årig mandlig cyklist, imens kvinden var ved at krydse et fodgængerfelt ved Europaplads i Aarhus C. Kvinden kom lettere til skade som følge af uheldet og blev derfor kørt med ambulance til kontrol på skadestuen.

En 22-årig mandlig bilist kørte i går kl. 01.20 ad Ormslevvej i Viby J, på trods af at han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, da en politipatrulje bragte ham til standsning. En narkotest på stedet gav udslag, og manden blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og taget med på stationen til udtagelse af en blodprøve.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus kommune

    På Elverdalsvej i Højbjerg i går kl. 04.36

    På Bavnebakken i Hasselager begået i går mellem kl. 11.00 og kl. 12.00

    På Skejby Vænge i Aarhus N begået i går mellem kl. 22.00 og kl. 22.45

jwh

Publiceret 17 August 2018 21:15

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.