Modelfoto

40-årig mand sigtet for 15 tyverier mod ældre og handicappede i deres hjem

Han er mistænkt for at udgive sig for at være VVS' er eller lignende og skaffe sig adgang til folks hjem

Østjyllands Politi har anholdt en 40-årig mand, som mistænkes for at stå bag en lang række hjemmetyverier/tricktyverier mod ældre og personer med handicap i deres hjem i Aarhus.

Han er sigtet for 15 tyverier, hvor han har skaffet sig adgang til ofrenes hjem og stjålet kontanter, punge og smykker. I mindst ni af tilfældene er han sigtet for at have udgivet sig for at være en VVS'er, vicevært eller lignende, der kommer for at aflæse vand eller varme og på den måde har skaffet sig ofrenes tillid og benyttet tilliden til at begå tyveri.

Hjemmetyverierne er begået i år fra 21. marts til 12. august i Aarhus-området bortset fra et enkelt tilfælde i Hadsten.

Det er blandt andet den 40-årige mands fortid og signalementer fra de forurettede, som har fået politiet til at efterforske ham. Han blev anholdt onsdag klokken 16.10 ved en frysedisk i Aldi i Grønnegade i Aarhus C. Anholdelsen skete uden dramatik, oplyser Østjyllands Politi og tilføjer, at der kan komme flere forhold til, som efterforskningen skrider frem.

Manden blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling. Østjyllands Politi oplyser, at den sigtede mand nægtede sig skyldig i alle forholdene, og dommeren besluttede at løslade ham efter grundlovsforhøret. Han er fortsat sigtet i sagen, og politiet har kæret løsladelsen til Landsretten.

jr

Publiceret 16 August 2018 10:49

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.