Modelfoto

Halvandet års fængsel til 21-årig mand fra Grenaa

Ung mand dømt for adskillige indbrud og groft hærværk

Af
Jeppe Rafn

En 21-årig mand fra Grenaa har fået en fængselsdom på 18 måneder. Han blev i retten kendt skyldig i otte indbrudsforsøg og fem indbrud i private hjem på Djursland og i Aarhus samt hæleri, flere bedragerier og groft hærværk

Hærværket blev begået i juni 2017 ved et indbrud i et sommerhus i Ebeltoft, hvor han ødelagde møbler og inventar for over 100.000 kroner ved at hælde madolie og væsker ud over dem. Ved de fem indbrud blev der stjålet designermøbler, ure og smykker for betydelige værdier, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet efterlyste ham internt efter et indbrud 17. december 2017 i Ebeltoft, hvor der blev stjålet et pengeskab med et større kontantbeløb samt flere ure og smykker. I februar lykkedes det så at anholde af ham, selvom han forsøgte at stikke af fra politiet. Efter anholdelsen blev han varetægtsfængslet og har været det lige siden.

Ved ransagningen af hans bil fandt politiet koben, arbejdshandsker, maskering samt en seddel med flere adresser på villaer i Østjylland. Den efterfølgende efterforskning førte til, at politiet blandt andet via DNA-spor kunne koble ham til flere indbrud begået i Østjylland.

Den 21-årige mand fra Grenaa blev i retten dømt for forsøg på indbrud på syv adresser, der stod på sedlen. Retten lagde vægt på de mange indbrudsforhold og det betydelige udbytte, som den 21-årige havde opnået ved indbruddene, og som han havde villet opnå ved indbrudsforsøgene.

"Jeg er tilfreds med, at et godt stykke efterforskningsarbejde har ført til opklaring af en række indbrud, hvor borgere i Østjylland er blevet frastjålet betydelige værdier. Og så er jeg meget tilfreds med, at retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand om at dømme den 21-årige for forsøg på indbrud i forhold til de syv villaadresser, der stod på sedlen, som politiet fandt i hans bil," siger anklagerfuldmægtig Jacob Gents, Østjyllands Politi.

Den unge mand fra Grenaa accepterede dommen, som altså ikke blev kæret.

Publiceret 15 August 2018 10:58

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.