Modelfoto

Mand anholdt for vold og trusler mod muslimer

30-årig mand sigtet for at ovetræde 'racismeparagraffen'

En mand på 30 år er blevet sigtet for vold mod en person samt trusler mod tre personer. Østjyllands Politi vurderer, at truslerne hører under Straffelovens § 266b, der populært kaldes racismeparagraffen, fordi truslerne var henvendt mod muslimer.

Episoden foregik i nat klokken 02.21 i Vestergade i Aarhus, hvor den 30-årige mand ifølge politiet umotiveret overfaldt en person med knytnæveslag og råbte trusler mod de tre muslimer. Det fremgår ikke af døgnrapporten, om personen, der blev overfaldet, er en af de tre personer, der blev truet.

Den 30-årige mand er blevet anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling. Den sigtede er en rumænsk statsborger, der bor her i landet.

jr

Straffelovens §266b

Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed

Publiceret 11 August 2018 14:45

SENESTE TV