Modelfoto

Vanvidssejlads på jetski: Sejlede i høj fart mellem badegæster og kajakroere ved Den Permanente

53-årig mand har fået sine jetski beslaglagt og inddraget sit speedbådscertifikat

En 53-årig mand har fået sine jetski beslaglagt og sit speedwayscertifikat inddraget efter vild sejlads på havet ved Aarhus.

Østjyllands Politis motorbåd fik øje på ham tirsdag ved 15-tiden, da han sejlede alt for stærkt tæt på kysten ud for Jette Tikjøbs Plads ved havsvømmebanen. Han sejlede så stærkt, at jetskien planede, det vil sige helt eller delvist lettede fra vandet.

Politiets havpatrulje satte i går efter en vanvidssejler på jetski.

Politiets havpatrulje satte i går efter en vanvidssejler på jetski. Foto: Østjyllands Politi

Havpatruljen satte efter og gav flere gange tegn til, han skulle stoppe, men han fortsatte i høj fart med politiet i hælene.

Jagten gik forbi Knebel Vig og ind omkring Egå Havn, hvor farten på et tidspunkt nåede op omkring 35 km/t. I vandet ved Egå sejlede jetskien meget tæt på kitesurfere, der var i gang med en VM-sejlads. Han fortsatte langs kystlinjen og ud for badeanstalten Den Permanente i høj fart ind mellem badegæster, kajakroere og personer på paddleboards.

Eftersættelsen endte ved Aarhus Lystbådehavn, hvor den 53-årige blev tvunget til at sætte farten ned, og patruljebåden kom op på siden af ham. Her måtte betjentene hive manden ind i deres båd og true ham med at bruge peberspray, da han forsøgte at modsætte sig anholdelsen.

Den 53-årige mand blev lagt i håndjern og sigtet for vanvidssejlads ved at have bragt andres mennesker i fare. Han blev også sigtet for at plane for tæt på kysten ad flere omgange.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 08 August 2018 10:45

SENESTE TV