Foto: Mostphotos

Plørefuld: Lokomotivfører kørte med vanvittig promille fra Aarhus

59-årig mandlig lokomotivfører kørte tog fra Aarhus med en promille på minimum 1,95, oplyser Midtjyllands Avis.

En 59-årig lokomotivfører fra Aarhus-området er i byretten i Silkeborg blevet dømt for at føre tog med spiritus i blodet. Det skriver Midtjyllands Avis.

Episoden fandt sted en april-eftermiddag sidste år, hvor den 59-årige lokomotivfører kørte et Arriva-tog fra Aarhus mod Silkeborg. På køreturen begyndte toget at miste hastigheden, hvilket fik de øvrige medarbejdere til at kalde lokomotivføreren op. Her kunne de under samtalen konstatere, at han muligvis var påvirket af alkohol.

Derfor blev han tilbageholdt på togstationen i Silkeborg, hvor en alkometer-test gav udslag. Politiet blev tilkaldt, og der blev fundet vin i førerhuset.

Kan intet huske

Manden blev anholdt og taget med for at få foretaget en blodprøve. Den viste en promille på minimum 1,95, skriver Midtjyllands Avis.

I retten forklarede den 59-årige mand, at han intet husker fra turen.

"Jeg kan ikke huske noget fra turen. Formentlig både på grund af alkohol og på grund af min sygdom - posttraumatisk stress. Jeg har ikke et problem med alkohol. Jeg har ført tog i 30 år, og jeg har aldrig tidligere været spirituspåvirket i mit arbejde," lød det fra ham i retten ifølge mediet.

Den 59-årige mand blev idømt 30 dages betinget fængsel for at have ført toget mellem Aarhus og Silkeborg med en høj promille og for at have bragt både passagerer og andres liv i fare. Den 59-årige mand er desuden blevet fyret af Arriva, oplyser Midtjyllands Avis.

jwh

Publiceret 08 August 2018 15:00

SENESTE TV