Foto: Rigspolitiet

DNA-spor fældede tyv: Nu skal han fem år i fængsel

En 43-årig mand blev dømt for at have stjålet flere våben sidste år

En 43-årig mand fra Aarhus blev fredag idømt fem års fængsel i Retten i Randers for et indbrud begået i november sidste år i Allingåbro. Her stjal han blandt andet flere pistoler, rifler og haglgeværer fra et våbenskab, som han brød op. I alt fik han fat i 11 skydevåben på stedet. Herefter kørte han fra stedet i en bil og overdrog efterfølgende våbnene til nogle andre personer. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Våbnene dukkede pludseligt op i København i januar, da politiet derovre var i gang med at efterforske en anden sag. DNA samlet fra våbnene matchede med den 43-årige, som er godt kendt af politiet for blandt andet forskellige former for indbrud og tyveri.

Derudover fandt Østjyllands Politi også DNA-spor ved selve indbruddet, som stammede fra den 43-årige, der blev anholdt i januar.

Anket til landsretten

Det var blandt andet de forhold, der fik Retten til at dømme den 43-årige skyldig, oplyses det i pressemeddelelsen.

Retten fandt, at den ulovlige våbenbesiddelse var særlig grov, da den 43-årige transporterede 11 skydevåben rundt i det offentlige rum. Samtidigt fik hans tidligere domme også indflydelse på dommen, der altså lød på fem års fængsel.

Den 43-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen til landsretten.

jwh

Publiceret 16 July 2018 10:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.