Fra venstre ses politidirektør Helle Kyndesen, Jesper Christensen, Mia Schnefeldt Sørensen, Esben Norderhaug Brandt, Mads Højsager Bjerregaard Hvegholm, Pia Højsager og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Fra venstre ses politidirektør Helle Kyndesen, Jesper Christensen, Mia Schnefeldt Sørensen, Esben Norderhaug Brandt, Mads Højsager Bjerregaard Hvegholm, Pia Højsager og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Pressefoto fra Østjyllands Politi.

Esben stoppede kvinde, der var ved at springe ud fra gangbro på Hasle Ringvej

Ung aarhusianer sprang af cyklen og greb resolut ind overfor selvmordstruet kvinde

Esben Norderhaug Brandt fra Hasle var en af modtagerne, da Østjyllands Politi i går hædrede fem personer for at have hjulpet andre mennesker i nød med en heltemodig indsats.

10. februar i år kom han cyklende på Hasle Ringvej og fik øje på en kvinde, der var i færd med at springe ud fra en gangbro. Esben sprang straks af cyklen og løb hen til kvinden, som stod bag et rækværk og nægtede at modtage hjælp.

Han tog alligevel hurtigt fat i kvinden og fik sammen med en anden forbipasserende reddet kvinden over på den anden side af rækværket og holdt hende fast, til politiet kom frem.

Esben Norderhaug Brandt modtog ligesom de andre 1.000 kroner for sin heltemodige indsats samt rosende ord fra Østjyllands Politis politidirektør Helle Kyndesen:

"Jeg er meget imponeret over det mod og den handlekraft, de har vist i nogle meget svære situationer. Det vil vi i Østjyllands Politi gerne anerkende dem og takke dem for. Samtidigt håber jeg, at deres gerninger kan være en inspiration for os andre, som måske pludseligt en dag kan stå i en lignende situation," siger politidirektøren i en pressemeddelelse fra politiet.

Reddede kvinde op af havn

Pia Højsager fra Aarhus C og Mads Højsager Bjerregaard Hvegholm fra Kolding reddede også et liv, da de natten til 3. marts trak en kvinde op af Aarhus Havn. De hørte kvinden råbe om hjælp i vandet og reagerede hurtigt ved at hente en redningskrans, som de kastede i vandet. Herefter hev de sammen med to andre personer kvinden op af vandet og fik ringet 112. Indtil ambulancen kom frem gav de førstehjælp til kvinden, der overlevede turen i det kolde vand.

Hjalp hårdt kvæstet kvinde

Jesper Christensen fra Hirtshals og Mia Schnefeldt Sørensen fra Nykøbing Mors gav også førstehjælp på stedet, da de 12. december sidste år tilfældigvis kom forbi en trafikulykke på E45-motorvejen ved Hadsten. Sammen med en politibetjent fik de trukket en stærkt tilskadekommen kvinde ud af den forulykkede bil og begyndte at give hende hjertemassage. Det fortsatte de med, indtil ambulancen kom. Desværre stod kvindens liv ikke til at redde, og hun døde kort efter. Efterfølgende har den afdøde kvindes pårørende fortalt, at de er meget taknemmelige for den indsats, Jesper og Mia ydede.

Ud over de fem personer, der i går mødte op på politistationen i Aarhus, er der givet en dusør til yderligere to personer, der var med til redningsaktionen på havnen, ligesom en person yderligere modtog dusør for at have hjulpet kvinden på gangbroen.

Publiceret 21 June 2018 13:48

SENESTE TV