Aarhus siger nej til stoffer i nattelivet

Aarhus siger nej til stoffer i nattelivet

8000 stoffri: Kampagne mod stoffer i nattelivet i Aarhus

Kommunen, politiet og byens natteliv siger nej tak til stoffer i nattelivet

Nej tak til stoffer i nattelivet.

Det er budskabet i en ny stor kampagne, som du ikke kan undgå at møde, hvis du i de to sidste weekender i juni bevæger dig ud i det aarhusianske natteliv.

Østjyllands Politi, Aarhus kommune og Byens Natteliv, der består af cirka 40 restauratører i Aarhus, er gået sammen om kampagnen 8000stoffri.

"Vi ved fra indsatser tidligere på året, at der er stoffer i omløb i det aarhusianske natteliv. Det er selvfølgeligt uacceptabelt. Derfor deltager vi i denne kampagne for at skabe opmærksomhed om problemet. Vi har også planlagt konkrete politiindsatser målrettet stoffer i nattelivet hen over året," siger politidirektør Helle Kyndesen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

"Vi ved godt, at en kampagne ikke nødvendigvis sætter en stopper for alle stoffer i nattelivet. Men vi håber, at vi ved at stå sammen om det samme krystalklare budskab gør det lettere for nogle at sige nej til stoffer og får andre til at reflektere over, om det nu også er en god ide," tilføjer politidirektøren.

Kampagnen 8000stoffri vil blive gentaget flere gange i løbet af efteråret.

"Aarhus er en studieby, der er kendt for et godt og trygt natteliv. Det vil vi rigtig gerne fastholde ved klart at signalere, at hvis man vælger stofferne til, vælger man samtidig den gode fest og det gode natteliv i Aarhus fra," siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Kampagnen består blandt andet af plakater til ophængning på barer og caféer, indhold til restauratørernes sociale medier og klistermærker. Alle med et lysende '8000 stoffri'-budskab.

"8000 stoffri-budskabet kommer til at være meget synligt på de mange natklubber, barer og cafeer, der deltager i kampagnen," siger Christoffer Schmidt, talsmand for Byens Natteliv, som har afholdt kurser for sine medarbejdere op til kampagnen.

Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og byens restauratører samarbejder i forvejen om andre forebyggende initiativer. Blandt andet har 42 dørmænd og 65 barchefer og bestyrere været på kursus i håndtering af stoffer i nattelivet.

jr

Ifølge Sundhedsstyrelsens 'Narkotikasituationen i Danmark 2017' har 2,7 procent af 16-24-årige brugt et eller flere andre illegale stoffer end hash inden for den seneste måned. Det tilsvarende tal var 1,6 procent i 2013.

Samme opgørelse viser, at 6,3 procent af 16-24-årige har brugt et eller flere illegale stoffer end hash inden for det seneste år.

Det er ulovligt at besidde og sælge euforiserende stoffer.

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 21 June 2018 07:15

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.