Aarhus siger nej til stoffer i nattelivet

Aarhus siger nej til stoffer i nattelivet

8000 stoffri: Kampagne mod stoffer i nattelivet i Aarhus

Kommunen, politiet og byens natteliv siger nej tak til stoffer i nattelivet

Nej tak til stoffer i nattelivet.

Det er budskabet i en ny stor kampagne, som du ikke kan undgå at møde, hvis du i de to sidste weekender i juni bevæger dig ud i det aarhusianske natteliv.

Østjyllands Politi, Aarhus kommune og Byens Natteliv, der består af cirka 40 restauratører i Aarhus, er gået sammen om kampagnen 8000stoffri.

"Vi ved fra indsatser tidligere på året, at der er stoffer i omløb i det aarhusianske natteliv. Det er selvfølgeligt uacceptabelt. Derfor deltager vi i denne kampagne for at skabe opmærksomhed om problemet. Vi har også planlagt konkrete politiindsatser målrettet stoffer i nattelivet hen over året," siger politidirektør Helle Kyndesen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

"Vi ved godt, at en kampagne ikke nødvendigvis sætter en stopper for alle stoffer i nattelivet. Men vi håber, at vi ved at stå sammen om det samme krystalklare budskab gør det lettere for nogle at sige nej til stoffer og får andre til at reflektere over, om det nu også er en god ide," tilføjer politidirektøren.

Kampagnen 8000stoffri vil blive gentaget flere gange i løbet af efteråret.

"Aarhus er en studieby, der er kendt for et godt og trygt natteliv. Det vil vi rigtig gerne fastholde ved klart at signalere, at hvis man vælger stofferne til, vælger man samtidig den gode fest og det gode natteliv i Aarhus fra," siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Kampagnen består blandt andet af plakater til ophængning på barer og caféer, indhold til restauratørernes sociale medier og klistermærker. Alle med et lysende '8000 stoffri'-budskab.

"8000 stoffri-budskabet kommer til at være meget synligt på de mange natklubber, barer og cafeer, der deltager i kampagnen," siger Christoffer Schmidt, talsmand for Byens Natteliv, som har afholdt kurser for sine medarbejdere op til kampagnen.

Østjyllands Politi, Aarhus Kommune og byens restauratører samarbejder i forvejen om andre forebyggende initiativer. Blandt andet har 42 dørmænd og 65 barchefer og bestyrere været på kursus i håndtering af stoffer i nattelivet.

jr

Ifølge Sundhedsstyrelsens 'Narkotikasituationen i Danmark 2017' har 2,7 procent af 16-24-årige brugt et eller flere andre illegale stoffer end hash inden for den seneste måned. Det tilsvarende tal var 1,6 procent i 2013.

Samme opgørelse viser, at 6,3 procent af 16-24-årige har brugt et eller flere illegale stoffer end hash inden for det seneste år.

Det er ulovligt at besidde og sælge euforiserende stoffer.

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 21 June 2018 07:15

SENESTE TV