Modelfoto

Døgnrapporten: Bilist kørte mod ensretningen og talte i håndholdt mobil

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 30-årig mand blev tirsdag klokken 9.20 standset i bil i Østergade i Aarhus C. Her kørte han imod færdselsretningen, mens han talte i håndholdt mobil. Han blev sigtet for begge dele, hvilket han erkendte. Da han er polsk statsborger, fik han en straksbøde på 3.500 kroner, som skal betales med det samme.

Øvrige nyheder fra Østjyllands Politis døgnrapport:

Butikstyv taget på fersk gerning og fik straksbøde

Det var alarmen i Føtex i Storcenter Nord i Aarhus, der i går kl. 17.12 kunne afsløre, at en mand var ved at forlade butikken med varer, der ikke havde været en tur på kassebåndet. Da alarmen gik, forsøgte manden at sætte farten op, men en vagt var hurtig og fik ham tilbageholdt, til en patrulje kom til stedet. Her viste det sig, at den 29-årige mand havde forsøgt at stikke afsted med to ure og en jakke til en værdi af 797 kroner, hvilket han erkendte. Da den 29-årige er udenlandsk statsborger, fik han en straksbøde på 1.600 kroner, som skal betales med det samme.

Opmærksom beboer opdagede indbrud i øjeblikket

En beboer i en opgang på Frederiksgade i Aarhus var i går en rigtig god nabohjælper, da han kl. 21.00 opdagede et indbrud i øjeblikket hos underboen, der driver erhverv. De to gerningsmænd stak af, men mens beboeren havde politiet i røret, fulgte han efter. Han kunne derfor give betjentene et signalement og en flugtretning, som betød, at den ene af de to formodede gerningsmænd blev anholdt forpustet og svedig i nærheden. Da han svarede til signalementet, blev han sigtet for indbruddet, som han nægtede at kende til. Den anden gerningsmand beskrives som:

  Somalisk af udseende

  Ca. 175 cm.

  Ca. 20 år

  Spinkel af bygning

  Kort hår

  Iført gråt eller blåt joggingtøj

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 8.11 på Skanderborgvej ved Monradsvej i Viby. En 72-årig kvindelig bilist påkørte i et højresving en 41-årig mand på trehjulet scooter. Den 41-årige blev behandlet på stedet af en ambulance. Den 72-årige kørte fra stedet uden at give sig til kende, men med hjælp fra flere vidner lykkedes det at finde frem til hende efterfølgende. Hun forklarede, at hun ikke havde opdaget påkørslen, hvorfor hun ikke var stoppet. Den 72-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt og for ikke at have overholdt sine forpligtelser som part i et færdselsuheld.

En 30-årig mand blev i går kl. 9.20 standset i bil på Østergade i Aarhus C. Her kørte han imod færdselsretningen, mens han talte i håndholdt mobil. Han blev sigtet for begge dele, hvilket han erkendte. Da han er polsk statsborger, fik han en straksbøde på 3.500 kroner, som skal betales med det samme.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 11.40 på P. Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 37-årig kvindelig bilist påkørte en 53-årig mandlig bilist. Den 37-årige kvinde blev kørt til skadestuen til tjek, mens den 53-årige mand slap uden skader. Der skete betydelig skade på bilerne.

En 24-årig mand blev i går kl. 17.45 sigtet for narkokørsel, da en patrulje standsede ham og ven i bil på Præstevangsvej i Aarhus V. Patruljen havde bemærket den 24-årige, da han virkede nervøs, da patruljen passerede. Betjentene besluttede derfor at vende om og følge efter, hvorefter de kunne se, at den 24-årige fører af bilen nu byttede plads med passageren. Bilen blev standset, så betjentene kunne tage en snak med de to. Den 24-årige nægtede at have kørt bilen, og passageren, der nu sad bag rattet, insisterede på, at det var ham, der havde kørt den. Da der lugtede kraftigt af hash, besluttede betjentene alligevel af teste den 24-årige for narko. Han testede positiv for cannabis og blev derfor sigtet for narkokørsel.

Der skete et solouheld i går kl. 19.26 på Grenåvej i Egå. En 42-årig mand mistede herredømmet over sin motorcross, da han ramte et dæksel i rabatten og væltede. Han blev kørt til skadestuen med en mulig brækket skulder.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i boliger i Aarhus Kommune:

På Askelunden i Malling begået mellem fredag d. 18/5 kl. 12.00 og i går kl. 00.30

På Gudrunsvej i Brabrand begået mellem fredag d. 18/5 kl. 16.00 og lørdag d. 19/5 kl. 7.00

På Sensommervej i Hjortshøj begået mandag d. 21/5 kl. 14.00

På Vestre Ringgade i Aarhus C begået mellem i går kl. 12.00 og i nat kl. 00.45

På Skoleparken i Beder begået i nat kl. 2.00

På Pilevænget i Højbjerg begået i nat kl. 2.20

jr

Publiceret 23 May 2018 14:19

SENESTE TV