Foto: Rigspolitiet

Døgnrapporten: 15-årig gik i politiets fælde

Betjent lå på lur og ventede på knallerttyv

Et ægtepar på O.I. Offersens Vej i Åbyhøj kontaktede mandag eftermiddag klokken 15.20 politiet, da de kom hjem, og der stod en scooter i deres carport, som de ikke kendte til.

En patrulje blev sendt til stedet og fandt ud af, at scooteren var stjålet og tilhørte en 23-årig kvinde, som boede i nærheden.

Den ene betjent orienterede sig i området, mens den anden blev på stedet i tilfælde af, at knallerttyven skulle komme tilbage for at hente scooteren.

Klokken 16 var der bid. Her kom en 15-årig cyklende med en benzindunk - lige i armene på betjenten, som anholdte ham og sigtede ham for brugstyveri af scooteren.

Drengen nægtede at have stjålet scooteren og forklarede, at han bare havde hjulpet med at hente brændstof.

Hans forældre og kommunen er blevet orienteret om sagen, og den 23-årige kvinde har fået sin scooter tilbage, oplyser Østjyllands Politi.

Andre nyheder fra døgnrapporten:

Ægtepar vækket af mulig indbrudstyv

Et ægtepar på Ildervej i Højbjerg anmeldte et muligt indbrudsforsøg natten til mandag kl. 01.45. Kvinden i huset var vågnet ved noget larm og kunne se, at en person med lommelygte lyste i haven. Den formodede indbrudstyv havde desuden medbragt en stige, som blev efterladt på stedet, da vedkommende tog benene på nakken.

49-årig mand sigtet for røveriforsøg

Østjyllands Politi blev i går kl. 18.20 kaldt ud til et røveriforsøg i Lokal Brugsen på Vorregårds Allé i Aarhus N. Personalet på stedet forklarede, at en mand havde henvendt sig ved kassen for at købe cigaretter. Da hans dankort blev afvist flere gange, havde han i stedet forsøgt selv at tage cigaretterne fra disken. Da det ikke lykkedes, holdt han noget avispapir op og truede med, at det var en pistol. Et par mandlige kunder overværede episoden, stødte til og fik manden ud af butikken.

En patrulje var på stedet, og imens én betjent afhørte folkene i butikken, kom der melding fra en anden betjent i området om, at den formodede gerningsmand var fundet. Betjenten havde set en mand svarende til signalementet gemme sig bag en varevogn, hvorefter han blev anholdt. Flere af de tilstedeværende i butikken kunne bekræfte, at den 49-årige nu anholdte mand var den samme, som havde forsøgt at røve Lokal Brugsen. Han blev derfor sigtet for røveriforsøg, hvilket han nægtede.

Færdsel

En 27-årig mand blev i går kl. 14. 56 standset i bil på Bernhard Jensens Boulevard i Aarhus C. Han virkede påvirket af stoffer og blev derfor sigtet for narkokørsel. Da den 27-årige skulle opgive sine personlige oplysninger, angav han en anden end sig selv. Det opdagede patruljen dog, hvorfor han også blev sigtet for at falsk anklage.

En 55-årig mand blev i går kl. 22.03 standset på knallert på Kaløvej i Lindå ved Skødstrup. Her viste en alkometertest, at han havde en promille på mere end det tilladte. Det var en opmærksom borger, der fortalte politiet om den mulige spirituspåvirkede mand, og som fulgte efter ham, til politiet kom. Tak for hjælpen! Den 55-årige blev sigtet for spritkørsel. Det viste sig desuden, at han var eftersøgt til fogedretten. Han har derfor overnattet på politistationen i Aarhus for at blive fremstillet for retten i dag.

En 32-årig mand blev i går kl. 23.50 standset i bil på Aarhus Ø. Han havde ikke sit kørekort med, hvilket han blev sigtet for. I forbindelse med sigtelsen blev den 32-årige højrøstet over for betjentene. Han blev derfor også sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Indbrud

Der er i det seneste døgn anmeldt tre indbrud i boliger i Aarhus Kommune:

På Østermarksvej i Tilst begået mellem lørdag 19/5 kl. 10.00 og i går kl. 14.00

På Ovesdal i Mårslet begået mellem søndag 20/5 kl. 17.30 og i går kl. 15.10

På J.P. Larsens Vej i Brabrand begået mellem fredag 18/5 kl. 15.00 og i går kl. 18.15

jr

Publiceret 22 May 2018 18:14

SENESTE TV