ØXENHOLT FOTO

Drabsforsøg: 19-årig sigtet for at affyre mindst tre skud på åben gade i Aarhus

En 19-årig mand er blevet sigtet for at have forsøgt at dræbe tilbage i januar i år

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

skud I lysegråt Nike joggingtøj og et par spritnye sorte Adidas sneakers mødte en 19-årig sigtet mand op i retten i dag tirsdag klokken 10. Foruden de to betjente, som fulgte den sigtede, mødte tre af mandens kammerater op i retssalen. Der dukkede en fjerde op, da både anklager, dommer og forsvarer havde taget plads i retssal nummer et ved retten i Aarhus. Han blev mødt af et blink og et smil fra den sigtede.

Hasle Ringvej var spærret efter skyderiet 3. januar i år.

Hasle Ringvej var spærret efter skyderiet 3. januar i år. ØXENHOLT FOTO

Den 19-årige mand blev anholdt mandag 14. maj klokken 11 og er sigtet for at have været en del af et voldsomt skyderi og gruppeopgør tilbage til 3. januar i år. Her skulle den 19-årige mand angiveligt have affyrret skud ved Hasle Ringvej og Herredsvej. Herunder kan du læse, hvad Lokalavisen skrev om sagen i januar:

Ifølge anklager Rosa Pape skulle den 19-årige mand have forsøgt at dræbe ved at affyre mindst tre skud, som har ramt det øverste panel af et vindue i en bil.

Anklageren ønskede at afholde grundlovsforhøret bag lukkede døre, men det protesterede forsvarer Niels Lyhne imod.

"Sagen har været efterforsket af politiet siden 3. januar, og man må derfor formode, at politiet har haft god tid til at komme hele vejen rundt," lød det fra Niels Lyhne.

Politiet fandt patronhylstre på gaden efter skyderiet.

Politiet fandt patronhylstre på gaden efter skyderiet. ØXENHOLT FOTO

Anklageren begrundede dørlukningen med følgende:

"Der er tale om et voldsomt skyderi ved Hasle Ringvej, og der er fortsat en del løse ender i opklaringen af sagen. Det skal ikke frem i offentligheden, da der er tale om et opgør i grupperinger, og derfor må vi formode, at der ikke er ret mange, der vil medvirke til at efterforske sagen. Derfor vil jeg gerne have dørene lukket," argumenterede Rosa Pape.

Hendes ønske blev imødekommet af dommeren, så den sigtedes kammerater og Lokalavisens journalist måtte klokken 10.13 forlade retslokalet.

Grundlovsforhøret endte med, at den 19-årige mand blev varetægtsfængslet i tre uger frem til 4. juni. Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at kære varetægtsfængslingen. Det oplyser politiet på Twitter.

Publiceret 15 May 2018 11:15

SENESTE TV