Fjerde gang faldt hammeren:

32-årig somalier fra Aarhus er blevet udvist af Danmark

Har lige fået dom efter voldsomt røveri, hvor han skar offer i hånd og på maven flere gange

 
Fjerde gang klappede fælden for en 32-årig somalisk mand fra Aarhus, der i går ved Retten i Aarhus blev idømt et år og tre måneders fængsel for røveri og vold. Udover fængselsstraffen blev manden, der tidligere er blevet betinget udvist tre gange, nemlig ubetinget udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Og det på trods af, at manden har boet i Danmark, siden han var fem år gammel og ikke har noget familie i Somalia, oplyser Østjyllands Politi.
"Den tiltalte er tidligere straffet flere gange for personfarlig kriminalitet, og røveriet blev begået i prøvetiden for en betinget udvisning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at det denne gang skulle udløse en ubetinget udvisning," siger anklager Laura Simoni Pedersen i en pressemeddelelse fra politiet.
LÆS OGSÅ: 46-årig mand fra Hørning er i kritisk tilstand efter ulykke på motorvejen ved Aarhus
Den 32-årige mand blev dømt efter anklageskriftet, hvor han var tiltalt for et groft og meget voldsomt røveri den 8. august i år mod en 31-årig mand i en lejlighed på Nørregade i Aarhus. Her truede han, sammen med en ukendt medgerningsmand, den 31-årige til at udlevere mobiltelefon, pas, hævekort og pinkode. Den 32-årige truede den 31-årige med kniv og skar ham i hånden og flere gange på maven. Da den 31-årige prøvede at flygte fra stedet, trak den ukendte medgerningsmand ham ned fra en gitterport, hvorefter de to gerningsmænd sparkede ham i ryggen.
Den 32-årige mand blev anholdt få timer efter røveriet og har siddet varetægtsfængslet siden 8. august. Han blev fængslet efter dommen, hvilket han har kæret til landsretten, ligesom han har anket dommen til landsretten.
"Nu er det så op til landsretten at vurdere, om de er enige med byrettens dom," siger anklager Laura Simoni Pedersen.
jr
 

Publiceret 12 October 2017 10:30

SENESTE TV