Landets tre største byer går sammen mod banderne:

Vil oprette nationalt bekæmpelsesråd

Aarhus, Odense og Københavns borgmestre foreslår et Råd for Bandebekæmpelse

Landets tre største byer er i øjeblikket ekstraordinært plaget af bander.
Skyderier blandt uskyldige mennesker, forretningsdrivende udsat for afpresning og udsatte borgere mishandlet. Samtidig tyder meget på, at banderne for alvor bruger indtægterne fra salg af narko og anden grov kriminalitet til at sprede sig til nye territorier.
På den baggrund retter borgmestrene nu henvendelse til statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Søren Pape Poulsen med et forslag om at etablere et Råd for Bandebekæmpelse, skriver de tre kommuner i en pressemeddelelse.
Det nye råd skal styrke samarbejdet på tværs af ministerier, kommuner, udvalgte faggrupper, NGO'er, boligorganisationer samt politiet, Kriminalforsorgen og SKAT. Derudover skal det sikre et vedvarende og massivt pres på banderne og deres aktiviteter. Det skal blandt andet ske gennem udveksling af viden aktørerne imellem og systematisk brug af den såkaldte Al Capone-metode, hvor kommunale myndigheder som fast element skal indtænkes.
”Vi skal presse banderne 24 timer i døgnet. Ved for eksempel at få flere kommuner mere involveret i indsatsen rettet mod bandemedlemmernes økonomiske forhold, Al Capone-indsatsen, kan vi mere effektivt undersøge medlemmerne i den mindste detalje. På den måde sætter vi hårdere ind over for socialt bedrageri, leasing af biler og skattesnyd,” siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus.
Overborgmesteren og de to borgmestre understreger, at de er tilfredse med den Bandepakke III som et flertal på Christiansborg vedtog tidligere på året. De peger derfor på, at deres udspil skal ses som et vigtigt supplement til den del af bandepakken, der sigter mod øget koordinering.
”Vi har set en uhyggelig eskalering i bandeskyderier hen over sommer. Det skal stoppes. Banderne skal ikke have lov til at dominere i vores byer. Bandepakken rummer gode værktøjer – og de skal bruges bedst muligt. Det skal sikres gennem et tæt samarbejde mellem staten, de kommuner, som er hårdest ramt, og de folk, som til hverdag arbejder med at sætte en stopper for bandekriminaliteten”, siger Frank Jensen, overborgmester i København.
Overborgmesteren og de to borgmestre vil supplere med at invitere flere aktører ind i det koordinerende samarbejde. Det gælder blandt andet kommunerne som med bandepakken fremover får en mere aktiv rolle i kampen mod bander. Derudover ser de gerne, at BL – Danmarks Almene Boliger, udvalgte faggrupper, politiet, Kriminalforsorgen og SKAT samt udvalgte NGO'er inviteres ind i det nye Råd for Bandebekæmpelse, fordi disse aktører alle har medlemmer og ansatte, der via deres arbejde er tæt på bandeproblemerne, og derfor også har værdifuld viden om, hvad der virker i kampen mod banderne.
”Vi skal presse banderne dag og nat – også i perioder, hvor der er mere stille om banderne. Fordi det ofte er her, at de styrker deres illegale forretning og tjener penge. Skal det lykkedes, skal vi have mere koordinering af forebyggelses-indsatser, kampen mod økonomiske kriminalitet, beskyttelse af vidner og politiarbejde. Det skal det nye råd være omdrejningspunkt for. Dét er også en selvstændig pointe, at vi på den måde trækker på en bredere vifte af gode kræfter i vores demokratiske samfund for at komme banders perverterede parallelsamfund til livs”, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense.
Overborgmesteren og de to borgmestre sender derfor en opfordring til regeringen om at etablere et nyt Råd for Bandebekæmpelse.
dp

Publiceret 11 August 2017 08:39

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.