God påske på indbrudsfronten:

Halvt så mange ubudne gæster i år

Antallet af indbrud i påsken er mere end halveret i forhold til 2016

Det kan godt være, at påsken 2017 ikke vil blive husket for det gode vejr - til gengæld kan østjyderne glæde sig over, at flere indbrudstyve angiveligt også holdt ferie.
Fordelt over de fem dage fra Skærtorsdag til 2. påskedag fik Østjyllands Politi nemlig kun 47 anmeldelser om indbrud i privat beboelse fordelt over hele kredsen. 
Det er under halvt så mange som i 2016, hvor antallet af anmeldelser over de fem dage nåede op på 111, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Dermed fortsatte den seneste tids positive tendenser, hvor der generelt er sket et fald i antallet af indbrud.
"Vi ved jo, at antallet af indbrud traditionelt stiger i ferieperioderne, så det er rigtig glædeligt, at påsken har vist sig fra sin gode side, hvad det angår," siger vicepolitiinspektør René Raffo og peger på, at én af årsagerne kan være, at flere indbrudstyve i øjeblikket sidder varetægtsfængslet og en del også afsoner domme.
Alene i påskedagene blev fire personer anholdt og sigtet for indbrud i henholdsvis Risskov, Grenaa og på Samsø. Tre af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.
Men René Raffo er heller ikke bleg for at give borgerne en del af æren for de faldende indbrudstal.
"Vi opfordrer igen og igen borgerne til at sikre sig mod indbrud, og jeg tror efterhånden, at budskabet er nået ud til de fleste. Vi er også blevet bedre til at holde øje med hinandens huse, og vi får jævnligt henvendelser fra borgere, der har set noget mistænkeligt i nabolaget. Det er alt sammen med til at øge presset på indbrudstyvene," siger han.
Særligt i Aarhus Kommune er antallet af indbrud faldet markant sammenlignet med påsken sidste år. Borgerne i Odder Kommune har været helt fri for påskeindbrud, mens der i Favrskov og Randers har været lidt flere indbrud sammenlignet med sidste år. 
dp

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i Østjyllands Politikreds i påsken:

2016: 111 indbrud

2017: 47 indbrud

Publiceret 19 April 2017 13:31

SENESTE TV