Store dele af mandagen var politiet tilstede på Trepkasgade, hvor lejligheder og opgang blev undersøgt.

Store dele af mandagen var politiet tilstede på Trepkasgade, hvor lejligheder og opgang blev undersøgt.

Hjemmehjælper fandt handicappet 56-årig i blodpøl:

Underbo nægter sig skyldig i drab

Drabssigtede husker ikke noget, fortalte han i retten

"Jeg ved kun, hvad I siger. Jeg kan ikke huske meget."
Det var en tydeligt forvirret 71-årig mand, der tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus.
Manden er sigtet for drabet på sin 56-årige overbo i Trepkasgade på Frederiksbjerg i det centrale Aarhus, og dommeren valgte at varetægtsfængsle den 71-årige, som nægter sig skyldig, fire uger i surrogat på en psykiatrisk afdeling. 
Drabet skulle ifølge politiet være begået om morgenen, kort efter en politipatrulje havde kørt den 71-årige hjem sin adresse på Trepkasgade. Den 71-årige havde nemlig tilbragt de seneste timer i detentionen, da han kort efter midnat natten til mandag var blevet anholdt - ganske beruset efter at have drukket en flaske whisky - for at have opsøgt den 56-årige overbo i sin lejlighed og slået ham flere gange i ansigtet.
De to naboer skulle gennem længere tid have været trætte af hinanden, fordi de hver især mente, at den anden larmede for meget.
Ifølge den nu afdødes vidneforklaring i forbindelse med overfaldet skulle den 71-årige have truet ham på livet, da overfaldet skete.
Det kom under grundlovsforhøret frem, at politipatruljen, der kørte den 71-årige hjem, fandt, at manden var 'stille og rolig og klar i hovedet, men dog havde lidt balancebesvær'.

"Jeg har gjort noget rigtig skidt ved min overbo"

Den 71-årige forklarede flere gange, at han ikke kunne huske noget om forløbet hverken om natten eller morgenen, men han husker dog, at han om morgenen - efter at have været på indkøb - på Frederiksbjerg Torv af en bekendt blev gjort opmærksom på, at der var et stort politiopbud ude foran hans adresse på Trepkasgade.
Ifølge politiet, sagde den 71-årige til politiet: "Jeg har gjort noget rigtig skidt ved min overbo." En udtalelse som mandens beskikkede forsvarsadvokat mener kan være sagt i forbindelse med det voldelige overfald om natten.
Politiet finder senere flere blodstænk i den 71-åriges lejlighed, i et afløb og på nogle tilsølede cowboybukser, som var smidt i en vasketøjskurv. Mordvåbnet, en kniv, blev fundet i en håndvask i den 56-åriges lejlighed, hvor drabet skete ved adskillige knivstik.
Det var en hjemmehjælper, som anmeldte sagen til politiet efter at have fundet den 56-årige mand i en stor blodpøl i køkkenet.
Ifølge retsmedicineren døde den 56-årige ved forblødning, men især et fem-syv centimeter langt knivstik i brystet tæt ved hjertet havde gjort stor skade.

Hidsigt temperament

Anklagemyndigheden citerede under grundlovsforhøret flere vidneudsagn fra beboere, som fortæller at stridigheden mellem den 71-årige og den dræbte det seneste år har eskaleret.
Blandt andet skulle den 56-årige have klaget til boligselskabet over larmen fra den 71-åriges lejlighed. Begge mænd skulle i tide og utide have banket på vægge og lofte, så hele opgangen kunne høre det, når de ville gøre opmærksom på, at der var for meget larm. 
Flere beboere har fortalt politiet, at den 71-årige angiveligt er blevet udelukket fra at komme på flere af byens værtshuse.
Beboerne i opgangen har gennem længere tid været trætte af krigen mellem den 71- og 56-årige, som begge skulle have et voldsomt temperament.
Den drabssigtede var ifølge en af beboerne 'en person, man gerne vil undgå, hvis han var i dårligt humør, og som kunne eksplodere'.
Forsvarer Bjarne Frøberg anmodede om, at den 71-årige blev løsladt, men valgte ikke at kære dommer Poul Holms afgørelse om varetægtsfængsling i surrogat. Dommeren mente ligesom anklagemyndigheden, at der var bestyrket mistanke om, at den 71-årige har begået drabet.

Publiceret 13 December 2016 13:30

SENESTE TV