Dyrlæge Søren Graff fra Tilst Dyrehospital med katten Jesenia. Røntgenbilledet på væggen viser, at kuglen fra luftgeværet har bevæget sig 15 centimeter ind i kroppen.

Dyrlæge Søren Graff fra Tilst Dyrehospital med katten Jesenia. Røntgenbilledet på væggen viser, at kuglen fra luftgeværet har bevæget sig 15 centimeter ind i kroppen.

Kat skudt med luftgevær

Beboer i Haveforeningen Trillegåden advarer andre katteejere

Af
Af Hanne Vammen

"Jeg troede, at den var blevet bidt af en anden kat, da den kom ind og havde blod i pelsen, men det viste sig, at den var blevet skudt".
Ordene kommer fra Dorte Dalsgaard, 50 år.
Hun har adresse i den vestlige del af Aarhus men nyder i øjeblikket sommeren i kolonihavehuset i Haveforeningen Trillegården i Frydenlund.
Haveforeningen er normalt et fredeligt sted, hvor den flerfarvede hunkat Jesenia på to år kan bevæge sig frit rundt. Men idyllen sluttede brat i sidste uge, da katten tirsdag aften ved 18-tiden kom ind med et hul i bagpartiet.
Dorte Dalsgaard kontaktede først vagtdyrlægen og dagen efter Tilst Dyrehospital, og det viste sig, efter der var taget et røntgenbillede, at Jesenia var blevet ramt af en kugle fra et luftgevær. Og Dorte Dalsgaard, der har anmeldt mishandlingen til politiet, advarer nu andre katteejere i området.

Sommerfænomen

Dyrlæge Søren Graff fra Tilst Dyrehospital fortæller, at kuglen fra luftgeværet var gået ind ved haleroden og havde boret sig 15 centimeter ind i mellemgulvet på katten i nærheden af leveren.
Jesenia er nu indlagt på dyrehospitalet, hvor Søren Graff afventer, om det bliver nødvendigt at fjerne kuglen ved en operation, eller den kan blive siddende i katten.
Han fortæller, at påskydninger af katte er et forårs- og sommerfænomen.
"Jeg fik også sidste år katte ind, der var blevet skudt. Jeg har også oplevet at få en hund ind. Der er folk, der bliver sure, når dyrene strejfer, men ville de så bare holde sig til en vandpistol, når de vil skræmme dem væk. En vandpistol volder ingen skade. Et luftgevær er dyremishandling", siger han.

Efterlyser vidner

Politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, bekræfter anmeldelsen fra Dorte Dalsgaard.
Han siger, at politiet gerne hører fra eventuelle vidner, der har oplysninger i sagen.

null

Publiceret 10 June 2011 06:00

SENESTE TV